søndag 29. juli 2012

Nesten ferdig med all riving

Siste rest av platene sko ut i dag, Utrolig irriterende som dåkk ser at platene på veggen går bak stenderverket på neste vegg. Godt me har sinne og motorsag seie eg bare;)


Når ikkje platene vil ut, så SKAL de ut! Fram med motorsaga!

Masse masse vepsebol på loftet. Heldigvis var de tomme alle sammen. Og ein siste titt på den flotte soverommsveggen før han blir historie på Ivar.

Denne gang var me så heldige å få besøk av søstrene mine Tone og Elin. De var meir enn klar til å rive siste restene av soveromma og taket. I mangel på vernebriller blei solbriller tatt i bruk, funka fint det og;)

Sagequeen, Tone fekk skikkelig draget på saga. Ein store haug som vente på å bli saga opp på framsida og ein enda større haug på terrassen. Blir nok eit par kvelder med saging på meg. Men men, eg slekte jo på far så då ligge de jo i genene;)

Alltid godt me ein is etter ei harde økt! Hekken i bakgrunnen ser ut til å trenge ein stuss den og;)

Litt fint må me ha det innimellom. Her er det eine bedet foran huset etter eg gravte det opp for andre gang;) Var på Ivar og spadde oss litt jord. Godt med noge gratis.

Ved, ved og meire ved.  Her er vel 1million av huset vårt;)

Alt er reve reint og det mangle bare ein liten boks som er badet igjen. Me vente på rørleggeren så han kan koble til "badet" nede i kjelleren så me kan rive det oppe.


Då var me i gang med å skifte asfaltplater rundt vindua. Siden de nye stuevindua er større enn de gamle måtte det nye plater til. Den eine kvelden stod me til halv 12 å saga plater for å få huset tett før vi reiste heim. Sikkert veldig populære blandt naboene då;) Hrm;)

Me er veldig påpasselig med HMS arbeidet i huset. Veldig viktig å bruke hørselsvern og vernebriller og sånt...;)

Sitat fra far: "Enten så detter eg eller så dette platene"

onsdag 18. juli 2012

Demolition time...again


Då var det riving riving og atter riving! Glede meg te å ver ferdige med det varme loftet. Utrolig kor mye ting og tang det finns å rive i eit hus!

Yeahhhh, då var taket nede:)
Me var så heldige å få besøk av Sten "Demolition Man" Ove. Han tok heilt av! Ein skikkelige villbasse med brekkjernet. Herlig å komme fra jobb og se at nesten alt som var igjen var reve ned. Flinke gutter!

Legg merke til røret helt til venstre...som ikkje føre nogen plass;) Smart!
Når de har isolert har de vært veldig miljøvennlige og tenkt på den økende søppelmengden i verden. Så derfor har de bare stappa glavaen OG plasten te glavaen oppi taket. Veldig isolerende.

Me som nettop var på Ivar med masse søppel. Sukk;) Men men snart kan me glede oss over at ting blir bært inn i huset i stedet for ut.  Me var så heldige å bli kvitt 3 av stuevindua til ein mann som skulle bruke glassa i carporten. Kjekt for oss, men sko gjerne likt å sett koss det såg ut;)

Sporty spice som orke å sykla heim til Hommersåk etter endt arbeidsøkt

TransporTor

Ild dåpen til TransporTor ble tidligere en forventet, vi stakk en tur til IVAR i dag allerede vi.

 Som du kan se ut av bildene ble det et lite lass. Nei da, er ikke overlasta vi har forsatt fra hjula på bakken;) Bilen funka utrolig godt, den er faktisk så dø å kjøre at merket ingen forskjell på fullt lass eller tomt lass.

På IVAR var det en super hygglig sommervikar, som faktisk hjalp med med å bære ut av bilen. Det er ikke hverdagskost men en slik service der borte. Øhhhhh jeg har vel aldri opplevd slik sevice der.

En aldri så liten NOTE til folk som er der borte for å kaste søppel, KAN DU IKKE Å KJØRE MED HENGER SÅ LA VÆR. Et bud når du skal på slike steder er faktisk at du kan rygge deg inntil søppel konteineren.
 Etter som TransporTor var så snill og hjelpsom fikk den et nytt luftfilter som lønn for strevet. Ja det var på tide det. Også på Romnes var det en kjempeservice når jeg var å handla litt snacks til TransporTor. Men det er det alltid der borte.
Til dere som ønsker innredning til VW transporter type hjemmesnekkra er det bare komme og hent. På fredag finner du den også hos IVAR.

mandag 16. juli 2012

Mer vindu og gulv

 Då har me vært å kjøpt gulv. Det blei grå eik laminat. Me skal ha vannbåren varme så me trenge ikkje tenke på at det er kaldere enn parkett og så sleppe me alle hakka så de 5 ungene våre kommer til å lage..hihi;)
 Då var det stuevindua sin tur til å bli bytta. Semming fekk god hjelp av Stig til å bytte de ein lørdag. Nedenfor var bilde eg fekk når eg var på jobb med teksten "Det begynte bra......."   Blei ganske beroliga då kan du sei;)
Då de hadde tatt to vindu fant de ut at de måtte erstatte den eine bærebjelken for den var råtten som dåkk ser under. Men godt det som er gjort. De klarte å sydet sammen igjen til slutt:)




 Flinke arbeidsfolkå:)


 Under vinduet på barnesoverommet måtte Semming og bytte ut ein bjelke då den var veldig avrund og vanskelig.

 Her er huset vårt ikledd nye vinduer! yeah! Då mangle det bare vinduet på badet, men det får me ikkje satt inn før me har bestemt romfordelinga på soverommet og badet.
Her har halve vindusveggen fått nye asfaltplater. Lokking good? Hehe, føle me får bare meir og meir å gjer. Men godt me kan krysse av på lista etter kver som me får ting gjort.

Familien vokser.......



Hehe nå tenker dere vel deres etter å ha sett den overskriften.
Jeg er jo en bilens mann og nå har jeg utvidet bil parken opp til 4 stk igjen (vi forsetter innen for VAG) I dag kjørte jeg gliset av en bygge bil inn på gårdsplassen. Det var et røverkjøp, så vil det vise seg hvem som var røveren;)
En 1995 modell Volkswagen Transporter kassebil av lang type. Fargen er bulkete rød med glidene overganger til rustrødt.

Vi får håpe den tjener oss godt og lenge. Den får nok ildprøve denne uke med å kjøre masse søppel ut av den overfylte gårdsplassen vår.

søndag 15. juli 2012

Vindus utskiftning

Då var dagen komt til at me faktisk ska få lov te å bygge opp litt igjen. Herligt! Me var knallklar til å bytte ut det overmalte og råtna vinduet med eit flunkende nytt vindu med aluminiumsbeslag. Å aldri måtte male vindu komme te å bli good:) Me var litt spente på om me kom te å klare å montere vindua selv, men med litt telefon assistanse fra søskenbarn Espen som er byggmester på Stensland og Byberg, så gjekk det kjempe bra.
Då var det gamle tatt ut, veldig proff med sugepropper;)

Nytt vindu satt fint i:) Kjekt!
Her er det riving av jentesoverommet sitt klesskap. Det må vekk og så skal me flytte veggen litt inn så me får plass te ei vinkeltrapp. Har hørt rykter om at det har blitt kommentert at rumpa til Semming ofte blir avbilda på bloggen så her har eg tatt eit bilde av framsida og;)

Bente in action, får trimma litt opp og ned trappa.
Her kan dåkk vel gjerne se at me har reve ned skapa på gutte soverommet og jentesoverommet. Knall blått og rosa;)

Me var så heldige at me fekk hjelp av Elin "Muscle girl" Fosse til å rive tak på soverommet. Då var det først opp på kryploftet og jekka opp gulvplanker. Kan godt sei at det var steaming hot oppe under taket. Varme, bare armer og glava var ein god kombo, klø klø klø;) Det kjekkeste var når me hadde løsna litt stendere i gulvet og bare kunne holde oss fast i sperrene og kunne dundre løs med beina sånn at taket føk ned. Power!

tirsdag 10. juli 2012

Mer riving

 Som nevnt tidligere så er det masse smarte løsningeri huset. I overgangen fra gammel del til ny del av stuen så var det kasset inn ein planke så det blei eit styggt utstikk i taket. Me trodde kanskje det var ein nødvendige ting som måtte ver der...men nei da, det var bare ein planke uten mål og meining som de hadde kassa inn. Så vips blei han saga vekk. Minst mulig utstikk og krinkelkroker.
 Me har såvidt begynt å isolere taket i nye delen av stuen. Men det og måtte me vente med å gjere ferdig, siden me ikkje vet ennå kor ventilasjonen skal gå.  Nå er det ei uke til ventilasjonsmannen komme fra ferie;)
 Nå har me begynt å rive på guttesoverommet...
 .....og jentesoverommet;) Me fant ut at også her må me rive taket før me klare å rive veggene. Kjekt!
 Et under at den kvite pappen som var i taket holdt seg oppe..eg tok eit tak i det og...svoooosj føk det ned. Det var gøy;) Verre med fiberplatene oppe i taket.
 Drog av teppe og golvbelegg på soverommet. Skumgummien som låg under teppe hadde blitt pulverisert til støv. Herligt! Godt med har ein god støvsuger!  Alle ting i dette huset sitter bom fast når me skal rive det, men takk og pris så har de ikkje limt eller spikra gulvsbelegg eller teppet.
 Viss dåkk huske klaginga mi fra tidligere då eg måtte brekke opp spikrene i gulvet på kjøkkenet med brekkjern og hammer, så kan dåkk vel tenkte dåkk min frustrasjon då eg oppdaga at ganggulvet og hadde sånne kjekke spikrer. Hodene på spikrene er så små at eg må ha ekstra kraft for å få brekkjernet innpå.
 Då gjer me oss klar til å skifte vindu. Semming har bygga eit provisorisk stilas over kjelletrappa. Veldig greit å sleppe å stå i stige;)
Her har me reve kledningen og er veldig klar til å skifte stuevindua. Kjekt når ein ser ting går framover.