torsdag 28. februar 2013

Det som ingen ser..

 Det som ofte er litt frustrerende til tider med å pusse opp hus er de små tinga du gjer som ikkje syns i slutten. Som å bruke uendelig lang tid på å pusse og sparkle eller å isolere og lage gulv oppe på høgaloftet. Men det er jo og sånne ting som du merke viss du IKKJE har gjort det.
 Nå har me isolert så godt på loftet og laga fint gulv som ventilasjonen kan stå på.
 Me har ikkje tatt gulvet heilt ut siden takhøyden er så liten at det er vanskelig å jobbe med noe uti der. I tillegg så er det ikkje store lagringsplassen du går glipp av heller.



 Her har me isolert godt mot stueveggen slik at det ikkje komme kaldt luft som møter den varme stuelufta.


 Herlig å ligge uti skråen og isolere og henge opp asfalt plater.


Lita glipe der ventilasjonen blandt anna skal tres gjennom. Dette blir jo oppfor stuetaket.
Så då var me endelig ferdig med ting som skal gjeres på loftet i den eine delen av huset....så er det bare til å gå i gang med neste loftshull.

lørdag 23. februar 2013

Lego

Da var dagen endelig kommet, og vi kunne endelig hente VENTILASJONEN vår. Ahhhh for en lang og kronglete vei for å komme dit


TransporTor måtte vike plass for Ven2`en som fikk æren av å være trekkvogn. Det ble nå slik fordi jeg mått stresse litt tidlig fra jobb på fredag for kunne rekke innom å hente hele ventilasjons annlegget. 
Det hadde vist kommet på tirsdag men det fikk vi med oss.  På fredag skulle jeg purre opp. Jeg søkte i innboksen min etter mail fra min leverandør og der dukket det plutselig oppe en ulest mail som lå i søppel posten. Typisk at sånn skjer når ein går å vente.


ENDEILIG i hus

 Dette må jo være Lego for voksne. Hmmmm det var i vartfall masse deler som skal på plass.


Metervis av rør til å slynge seg rundt på loft og i kjeller



Lydfeller for å unngå vindstøy, støy fra maskin og andre rom (snedig å sette inn til øret, det er som å høre på tomhet.  Også må vi jo ha med islolasjon, vi som skal trekke ca 50% av ventilasjonen vår på den "kalde siden". Altså på loftet ovenfor fuktsperre og huset sin isolasjon


To kjappe bilder av selve aggregatet. Ventilasjonene kommer fra Flexit. Det gikk opp for meg mer og mer utover kvelden etter som jeg prøvde meg frem. Å skru sammen å henge opp de røra er ikke problemer, men alle de små detaljene som gjør at det blir helt opptimalt montert. Vi får komme med masse flere innlegg om hvordan vi løser montering av vår ventilasjon.




Tilslutt hadde vi ett arbeidsuhell, men det var nå hell i uhellet. For bare noen minutter tidligre hadde jeg brukt trappa oppe på stilasett for å kunne komme helt opp i takksperrene. Så når var ferdig med det brukte Bente det som en stol nede på gulvet. Hihi, tydeligvis helt feil bruk, for trappa kollapsa og lille Frøken våknet dagen etter på med et stor rundt blåbrungul merke på rompa.

mandag 11. februar 2013

Fastelaven og fint besøk

 Morsdag og bollesøndag blei feira i huset med kremboller laga av Mamma Fosse. Kjekke overraskelse:)
 Me hadde fint besøk fra Brummundal denne helga. Bror til Semming var på besøk på Hotell Fosse og måtte være med og jobbe for kost og losji;)
 Dei kosa seg i kjelleren med å legge fiberduk og pukk etter at mureren hadde støypa ferdig fundamentet til pipa. Nå er det klart for at rørleggeren kan komme å gjere sitt.
Semming og Jan Raymond hadde som mål for søndagen å lage ei inspeksjonsluke fra vaskerommet inn i krypkjelleren som vi hadde mistanke om at var veldig våt og råtten. Først laga de eit lite hull for å sjekke tilstanden, men da havna de bare rett i pukken. Da gikk de på framsiden i hagen og slo inn ventilen og kikka inn. Til vår store overraskelse var det heilt knusktørrt og fint.  Det kan me like;)
Krypkjelleren var ikkje så mye krypkjeller, men heller ei luftespalte;) De har bygd den nye delen av huset oppå det gamle terrassenfundamentet. Godt å sleppe å lage ekstra arbeid med ei luke.

torsdag 7. februar 2013

Go Shorty, It`s your birthday.







 I dag kan vi gratulere en drivkraft bak Myrveien 11 med dagen.
 I 9 måneder har dere fått delt en stor del av hennes drøm.  
 Men i dag er hennes dag og dette innlegget likeså. 





Best there is. Trenger vel ikke å utdype dette så veldig mer.

Energisk. Helt klart når du er på jobb hele dagen å kan komme å være jobbe i huset til 21 på kvelden, så må du jo være det . Selv om du er murmeldyr i helgene ;)

Nydelig.  Ja bare kikk på bildene selv ;)

Teknisk, ja denne dama er teknisk. En liten dytt i rett retning og hun kan faktisk klare hva som helst.

Engasjert om det er jobben eller Myrveien så jobber du så langt som kroppen takler. Jobben er heldig som har deg, Myrveien er heldig som har deg og jeg er heldig som har deg.


Gratulerer så mye med dagen. 


 

P/S hvis det var usedvanlig mye feil eller rotete tekst er det fordi hun som pleier å lese korreksjon ikke fikk se dette før publikasjon.

fredag 1. februar 2013

Olivenlund

Her inne i stua står både oliventrea mine og grillen og vente å varmere tider. Eg tror me er ganske enige:)

 Viktig å ha stereoanlegget i orden;) Semming har til og med laga ein egen mobilholder. Flott skal det være.


 Endelig har me begynt å plate veggene i yttergangen. Herlig å se litt fremgang. Har til og med lagt det første strøket med sparkel i taket. Blir litt opphold i sparklinga nå når det er så kaldt i redsel for at det gjerne frys.


Etter å ha stått og skifta til arbeidskler i minusgrader og matpausene blir bare kortere og kortere pga at du fryser rompa av deg ved å sitte for lenge stille. Så var det herlig når Semming bar ned kjøleskapet og stolane i det eine lagerrommet vårt og putta inn ein god ovn. Litt greiere å ver oppe i huset i kulden då:)