onsdag 23. oktober 2013

Oppgradering og graving

Huset vårt blei byggd på 1960 tallet. Då hadde de forståelig nok ikkje behov for like mye strøm som dagens hus standard krever. Det var innlagt 1 faset anlegg, hovedsikring 2x25A med skrusikringer. Me gjekk tidlig i dialog med Lyse for å finne en løsning for å øke strøminntaket. Som kjent så går ikkje saksbehandlinga hos Lyse i lysets hastighet (hihi), så det gjekk mange måneder før me fikk svar på at det lot seg gjøre å oppgradere. Til nå så har stømmen gått inn i huset vårt og delt seg og gått videre over til naboen. For at vi skulle få mer strøm så måtte vi grave eit stor grøft utfor kjellervinduer slik at Lyse fikk satt opp eit fordelingsskap.

 Heldigvis har Semming ein veldig snill kompis som lot oss få låne både gravemaskin og henger med tipp. Hadde aldri klart oss uten det. Takk Eivind Finne:)


Semming fekk seg ein etterlengta pause i gravinga då hydraulikk slangen røk av og sprøyta han full av olje. Då blei det full rengjøring av både mann og maskin;)Etter masse graving og mye leire kjørt bort så var vi ferdige med å grave hullet. Måtte ein del presisjonsarbeid til i slutten for å ikkje grave over eksisterende strømkabel.

Blei ein del stein som kom fram ja. Komme godt med det når me skal fylle igjen hullet.
Semming fekk og god hjelp fra Robert. Han var så heldig å få teste ut gravemaskinen han og;)

Då me var ferdige med hullet og tok me kontakt med Lyse for å gi klarsignal til at de kunne begynne på deres del av jobben. Då var beskjeden me fekk: "Nei det hadde de aldri sagt at de skulle gjøre. Å oppgradere strømmen vår var ikkje mulig."

Det var då me såg kor verdifullt det er å ha all komunikasjon på mail;)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar