torsdag 24. januar 2013

Fremgang i kjelleren


Sånn såg vaskerommet ut når me hadde strippa taket for isolasjon og plater

Her er utenfor vaskerommet. Til venstre for døren ser dåkk kanten på pipa som vi skal grave ut under og støpe nytt fundament på. Slik som det står i dag så kviler pipa på et par steiner og masse leire. Det er ikkje akkurat holdbart så lenge pipa er ein stor del av bæringa til taket.


Endelig var jeg hos Velde å hentet huset første singellass. Etter å ha båret masse leire og steiner ut av kjelleren var det herlig å bringe noge inn igjen og.Her har me skjært og gravd fram under pipa for å gjøre klar til støyping av fundament. Først skal det støypes under halve pipa, så graver vi frem resten av pipa og støyper under siste rest. Sjølve støypinga har vi bestilt fagfolk til å gjøre. Når det var så viktig som bæringa i huset så følte me at det var litt vel risky å prøve og feile;)


Fine badebassenget vårt;)
Først tar me på fiberduk for å hindre at singelen skal blande seg med leira og miste den drenerende effekten.
Så litt singel..
Jackofoam 300 5 cm isolasjon oppå der igjen.

Ikkje så mye å støype på, men vi håper det går bra.

 Her er halve det gamle fundamentet til pipa vår. Det var to store steiner og resten dassvåt leire  
Nå vente me bare på at mureren skal få tid til å komme. Me kan vel ikkje akkurat sei at det å vente på håndverkere er vår favoritt tidsfordriv, men er ikkje noge å gjer med det. Får bare ikkje håpe det tar like lang tid som Lyse tok 6 mnd....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar