lørdag 12. oktober 2013

Kalkmaling med Pure & Original


Me liker eit litt røft utrykk, derfor valgte me å gå for kalkmalingen Pure & Original på veggen som går gjennom heile stua og inn på kjøkkenet.
 Den var veldig uvant å jobbe med, mye tyngre enn vanlig maling. I bunn av malingsspannet måtte me røre opp ganske mye leiraktig konsistens og få det til å blande seg med den tynne laget på toppen. Vår maling hadde stått litt, så det andre spannet vi kjøpte etterpå var ikkje fullt så leirete.

 
Litt skummelt etter å ha påført kalkmalinga når me såg koss det begynte å tørke. Veldig flekkete og mørk blei veggen. 


Heldigvis tørka den fint og ble lysere, slik som vi hadde tenkt oss. 
Før vi kan ta på veggen må vi forsegle slik at ikkje alle fingeravtrykka blir sittende igjen. 
Så frem til det, do not touch the wall.


Slik så det ut da vi brukte sealer for å behandle veggen etterpå. Går dette bra da?;) 
Vi brukte rulle på veggen og pensel inn i hjørner og opp mot tak. To strøk sealer påførte vi da litt av veggen skal være i kjøkkenområde.
Nå gjenstår bare å sjå kor holdbar veggen er:)
Thunder sky hette fargen me brukte. Masse flott å velge mellom. Heldigvis kom vi til ein interiørbutikk der de hadde malt veggene i forskjellige Pure & Original farger slik at vi fikk sett koss de såg ut i stort format. 4 kommentarer:

 1. Detta såg spennende ut ,litt skummelt ,men ble skikkelig stilig ser det ut til . Dere er kjempeflinke. Går stadig framover.

  SvarSlett
 2. Hei Tor. Så hyggelig at du var innom og kommenterte artikkelen vår om Ulfven. Ser ut som om dere har et spennende prosjekt på gang. Så flinke dere er. Lykke til videre! Gleder oss til å se hvilke fliser dere ender opp med. Ha en fin dag. Med vennlig hilsen, BoligDrøm.

  SvarSlett
 3. Så fint! Brukte dere rulle for å påføre kalkmalingen også, eller brukte dere pensel på den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja vi er kjempe fornøyd. Kan sikkert bruke rulle, men da får du ikke den strukturen og utsende som med pensel. Her maler du alle retninge med pensel da får du fin struktur og utsende. Vi brukte bare pensel.

   Slett