søndag 17. juni 2012

Still going strong


 Da me fjerna det vanlige taket på kjøkkenet for å heller ha skråtak så var det ein del murstein som stakk ut fra pipa. Det gamle taket kvilte på utstikket på pipa. Det var og murt opp eit utstikk på langs som fungerte som vegg bort til den gamle døren. Det måtte og vekk. Så då var det fram med meisel, hammer og vinkelsliper. Gu så det støva! På eit tidspunkt såg me ikkje ut vinduene så støvete det var!

 Dette er merket ETTER Semming har støvsugd gulvet;)
 Då gjenstår det bare å få hit nogen te å gjer pipa fin igjen:)
 Meg og far var nede i kjelleren og reiv resten av kjellergang taket. Masse masse isolasjon. Eg skreiv før at det var glassvatt i taket. Noge som visst er uutholdelig vondt å få på seg. Men me har nå funne ut at dette kvite som me hadde var noge som hette glava filt. Men gu, det klødde litt det og ja;) Derfor var det på med full kvit beskyttelse drakt, vernebriller og pustemaske.
 Her nede i kjelleren har de gjort akkurat det samme som oppe, vært veldig smarte! De har først lagt taket, og sååå har de murt opp veggene til romma. Derfor ligge det panel kilt mellom bjelkelaget og murveggene. Nice.
 Her er inntakssikringen. Veldig up to date. Nå vente me på Lyse for å finne ut om strømmen me har passe til det ventilasjonsystemet me har tenkt å ha. Vente vente....
 Atle hadde vært så snille å stått og slava over grytene i Hålandsmarka og laga kjøttbolle middag te oss, flinke;) Hehe, han var vartfall ein flinke catering sjåfør. Sjekk ut gjengen;)
 Veldig godt! Takk Mamma Fosse:)
 Støvmaska som Semming brukte under mursteinssaginga. Den skal egentlig være kvit;)
 Etterpå begynte me å pikke opp litt av gulvet i kjelleren. Bla. for å få vekk det gamle kloakkrøret. Vasken skal ver på motsatt side av kjøkkenet, så då me me opp med nye rør. Godt var det så innsnevra og ekle de gamle var.

Ikkje mange oppvasker med gammel saus igjen der før det hadde vært pottetett!

Litt gangsperr i armene etter å ha båre opp stein, sement og pukk.

Nå er me litt i ventemodus. Me vente på tegninger fra ventilasjons folka og Lyse, feieren som skal sjekke at pipa er i orden. Vanskeligt når alt er opp til andre folk, får lyst til å be de om å gassa på! Så denne uka som kommer får eg pakke, flytte esker og kanskje få litt orden på hagen. Semming skal få lov te å pikke litt inne på vaskerommet...hehe;)

1 kommentar:

  1. Ska sei mamma Fosse diske opp med godretter! Dokk e flinke heile gjengen. Glede meg til å se det i "real life" :D

    SvarSlett