søndag 16. september 2012

Klargjøring av bad


Der som badet var før hadde de senket gulvet ned slik at gulvplankene låg i flukt med bærebjelken slik som du ser på bilde over på høyre side. Dette var gjort for å kunne ha støyp på gulvet uten at takhøyden ble for liten. Men eg kan ikkje forstå korleis det gulvet har klart å ikkje kollapse, for alt som holdt gulvplankene oppe var nogen pinglete lekter som du ser på bilde under.


Nå har me reve den lille fikanten som badet var og skal legge i gulvplater på halve område siden walk in'en vår kommer bort til ca midt i hullet.
 Rett ned i kjelleren og plankene du ser på tvers her er taket i den eine boden.
 Me hadde besøk av Byggmester Espen Byberg fra Stensland og Byberg for å kikke på kva vi skulle gjere angående det nye baderomsgulvet. Da kom han fram til at me må ha bærebjelker på kver 30 cm, de vi i dag har er på 60 cm. Da må vi rive taket i boden for å komme fram til ein bærevegg vi kan legge de på. I tillegg skal vi ha ei bærebjelke som går på tvers av sperrene for å demme opp for at det er så langt spenn fra bærevegg til bærevegg. Vi må rive opp gulvplankene til venstre i bilde, og legge gulvspon med ferdig freste spor til vannbåren varme. Etterpå skal vi ha støpe opp gulvet 3-5 cm for å så å legge gulv oppå. Er det då me seie lykke til?

Noge av det eineste som var igjen av de originale huset utenom reisverk og undergulvet var innerveggene mellom stue og soveromma, men så fant me ut at stenderverket ikkje passa med sponplatene me skal ha på veggen, så derfor havna de og ut til saging;) Så då blei det nye "friske" vegger. Begynner me å bli litt skada når me liker synet av kvit nytt treverk?;)2 kommentarer:

  1. Dokk e så flinke så står på :)

    SvarSlett
  2. Jo tusen takk, slikt er godt å høre når føler veien blir bare litt lenger for hver lille jobb man får unna;)

    SvarSlett