søndag 24. november 2013

Peisorama

På den nye peisen vår ønska me å ha ei sitteplate som går rundt heile peisinnsatsen. Vi vurderte å kjøpe ei steinplate fra der vi kjøpte peisen vår fra. Men etter mye rot og somling fra butikkens side med å gi tilbakemelding på pris og tilgjengelige fargen, bestemte vi oss for å få noen til å støype plata for oss. Her er det lagt inn mye armering for å få plata til å kunne tåle mest mulig. Ved å ha ei slik plate rundt peisen unngår vi å måtte ha ei plate nedfellt i gulvet for å fange opp gnister.

Så var det på tide å få peisen pussa ferdig. Det gjenstår nogen brannplater å montere før pussen kommer på.
Da peisen skulle monteres fant vi ut at pipa står skjevt i rommet. Vi valgte å montere peisen parallelt med veggene slik at det blir litt å pusse ut i overgangen mellom peis og pipe. Den gamle lufteluka på og fjernes og pusses over.


Her blir peisplata pussa, du kan trygt sei at det støva... Flaks at han hadde støvsugeren stående, men ikkje gadd å koble slangen på pussemaskinen til støvsugeren...Vår respekt for handtverkere blir bare større og større...
Voila! Finished:)
Bjelken som ses i bakkant av pipa er bærebjelken til limtredrageren som ligger over kjøkkenøya. Den skal kles med gips og males, enten i grå eller kvit.

Vi ønsker å beholde det røffe utseende som pussen gir. Derfor har me behandla både peisen og peisplata med Surfapore. Den lager ei hinne slik at flekker og søl ikkje trenger ned i plata eller pussen men kan vaskes vekk. Det er vartfall ideen, så får me se om det fungerer i praksis;)

8 kommentarer:

 1. Hvilken peis er dette? Brunner? Vurderer en makan til dette, men ser at Brunner sine peiser er svært dyre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Ja det er ein Brunner Panorama. Det er sant at Brunner peiser er ein stor investering, men me ser litt på det som eit møbel i huset, ikkje bare ein peis. Vi er veldig fornøyd med den:)

   Slett
 2. Hei!
  Jeg liker veldig godt gråfargen på murpussen dere har brukt på peisen. Kan jeg spørre hvilken murpuss som er brukt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager vi ikke har svart, jeg er ikke sikker på hvs den heter men det kan vi kanskje finne ut

   Slett
 3. Hei vi totalrenoverer et hus og vurderer panorama fra brunner, vi kommer nok til å fyre mest for kosen sin del, men vil ha muligheten til å varme på de kaldeste dagene, så vi lurer litt på hvor mye den egentlig varmer? Litt redd det blir for mye varme. Er dere fornøyd med den? Vi har ca 80kvm stue/kjøkken. Kan dere hjelpe oss med dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:) Peisen varmer jo godt når vi fyrer i den, den er god for 13kilowatt viss du fyrer på maks. Me pleier bare å legge inni ein gong når me fyrer, men då varmer det for resten av kvelden;) Dåkk har vel 10 kvm meir stue og kjøkken enn oss så varmen blir sikkert enda bedre fordelt hos dere. Men ja, den varmer veldig godt;)

   Vi er veldig fornøyd med peisen. Vi ser jo på den som eit møbel i huset samtidig som den er genial viss me trenge meir varme kjapt. Dåkk må påberegne pussing av glassfelta da, fordi den soter litt på glassa viss ein ikkje fyrer bånn gass.

   Slett