søndag 29. desember 2013

In cove lighting


 Vi har blitt spurt inne på forumet byggebolig i tråden vår der, om hvordan vi har laget lyset vårt i gangen, vårt kjære "In Cove lighting".

'

 Det begynner da med 4 stk Thorn Arrowslim T5 m/dimming, 2 stk på hver side. Fiks ferdig montert på veggen med dimming.Så var det opp med taklistene fra DECO system, eeee bare et lite problem. Ja det lyser ganske kraftig igjennom listene. Her må det jo finnes en løsning.


 Da ble det kjøpt to slike ovn og grill aluminiums folie.
'

På med litt spraylim og vips:


Her kan man se hva alufoilen gjorde med lyset. Ikke noe lys lekkasje


 Listene er isopor eller EPS stoff. Det er skrudd fast og limt med tec 7 så ingen lys lekkasje der heller.Her ser man tverrsnit av konstrukjonen. Og ja, er du fingernem så går det ann å bytte lysstoff rør.
Det helt utrolige var at elektrikkern oppdaget en feil når lista var ferdig montert, og klarte faktisk å koble om.  Vi er heldige som har han.


 Her er det også montert "endelokk" til listene. Det eksisterer ikke, så de er laget ved hjelp av små, små biter skjært av listene i grader og limt sammen etterpå. Også skjærte vi av på toppen for å få lik avslutning som på resten av listene. Slik ble det ferdig resultatet

Også ett bilde av varmt vs kaldt lys.
De orginale lystoff røra kom med kaldt lys. Men vi syns det såg for mye ut som ei gatekjøkken når det stod på som fullt. Så heldigvis klarte eletrikeren å finne dimbare lysstoffrør med varm glød. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar