mandag 22. desember 2014

Ny døøøøør

Ja det ble mange "ø" i "døøøør" fordi døra er lang. ;)
(stemmer at når man pusser opp får man så dårlig humor)

Ikke få kaffen i halsen, de to første bildene er fra tiden rett etter vi tok over huset. Så vi har ikke pusset opp en ny runde å montert parkett i taket og kina panel på veggen. Men det var litt for vise den gamle skyvedøra i aluminium ut til "terrassen". Vi har hele tia hatt lyst til bytte denne pga den iser ned ved kaldt vær og da må det brukes ei elektrisk varmlist for å varme døra. What a waste.
Når vi var på ferie i Australia etter vi kjøpte huset, men før vi overtok forelsket vi oss i terrase/balkong dører der man kan åpne hele siden og legge til sides.
Men du verden, de koster litt.


Vi fikk et godt pristilbud av gutta fra Stensland og Byberg, som har hjulpet oss før med noe utreginger og småplukk. Prisen var inkuldert montering for vi følte vi kanskje mangla resurssene til å handtere ei dør på over 3m og få alt til fungere knirkefritt etter på.
Vips så, såg det slik ut i stua vår.Nye døra står på pall å venter på sitt nye hjem. Den er faktisk laget i plast, kan ikke si at har noe å utsette på den av den grunn.Nå var døra på plass, Stensland og Byberg har gjort sin del med å montere dør. Rive prosessen av kledning ute samt montering av utforing, lister og den nye utvendig kledning tok vi selv. Er vel forsatt slik at selvgjort er velgjort? Men det er også viktig å vite sine begrensninger.

Døra helt på plass med lister og utforinger.
Og med så flott sommer som vi hadde i år var det helt herlig å kunne bare legge til siden hele døra.
(Ikke fullt så herlig med alle fluene som kom på besøk, sier Bente)Døra har også et blad som fungerer fint som ei vanlig dør. Og for de ikke fult så hete sommerkvelder har den en luftestilling. Første gange jeg brukte den klarte jeg å få til begge funksjoner samtidig, 
slå den.


And the grand finale:
Fully open
Nå har vi levd en stund med døra, den ble vel satt inn i mars/april en gang. Vi er kjempe fornøyde med den. Det eneste vi har å utsette er at den to ganger ikke har klart å låse øverst på et panel. Men da har Stensland og Byberg justert den rett igjen.
(Jeg har ikke klart å finne ut hvordan jeg får det til).
Også er handtakene litt tunge å bruke, men ikke slik at det er plagsomt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar