tirsdag 10. juli 2012

Mer riving

 Som nevnt tidligere så er det masse smarte løsningeri huset. I overgangen fra gammel del til ny del av stuen så var det kasset inn ein planke så det blei eit styggt utstikk i taket. Me trodde kanskje det var ein nødvendige ting som måtte ver der...men nei da, det var bare ein planke uten mål og meining som de hadde kassa inn. Så vips blei han saga vekk. Minst mulig utstikk og krinkelkroker.
 Me har såvidt begynt å isolere taket i nye delen av stuen. Men det og måtte me vente med å gjere ferdig, siden me ikkje vet ennå kor ventilasjonen skal gå.  Nå er det ei uke til ventilasjonsmannen komme fra ferie;)
 Nå har me begynt å rive på guttesoverommet...
 .....og jentesoverommet;) Me fant ut at også her må me rive taket før me klare å rive veggene. Kjekt!
 Et under at den kvite pappen som var i taket holdt seg oppe..eg tok eit tak i det og...svoooosj føk det ned. Det var gøy;) Verre med fiberplatene oppe i taket.
 Drog av teppe og golvbelegg på soverommet. Skumgummien som låg under teppe hadde blitt pulverisert til støv. Herligt! Godt med har ein god støvsuger!  Alle ting i dette huset sitter bom fast når me skal rive det, men takk og pris så har de ikkje limt eller spikra gulvsbelegg eller teppet.
 Viss dåkk huske klaginga mi fra tidligere då eg måtte brekke opp spikrene i gulvet på kjøkkenet med brekkjern og hammer, så kan dåkk vel tenkte dåkk min frustrasjon då eg oppdaga at ganggulvet og hadde sånne kjekke spikrer. Hodene på spikrene er så små at eg må ha ekstra kraft for å få brekkjernet innpå.
 Då gjer me oss klar til å skifte vindu. Semming har bygga eit provisorisk stilas over kjelletrappa. Veldig greit å sleppe å stå i stige;)
Her har me reve kledningen og er veldig klar til å skifte stuevindua. Kjekt når ein ser ting går framover.

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Eg bler imponert kver gong eg e her inne å lese, gu så flinke dokke e. Får dokk ti t å ta ferie i år eller bler d bare oppussing?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk:) Me var jo i Australia på våren, så det var sommerferien vår;) Ellers så skal me ha ferie i slutten av august, 2 uker. Me får se koss langt me har komt på huset. Kanskje me tar ein svipptur opp te svigers.

   Har dåkk komt dåkk i orden? Hadde dåkk og stor hage? Sånn så det er nå så gror bedå igjen for kver gong eg får luka;) hehe

   Slett
  2. Me ska kje ha så møje feire me heller, eller d vil sei at me har ferie nå, men den bruges t å bygga nytt kjøkken. Og hagen og bedå e mången, mn får kje så møje ti t d i år jaffal..tar d neste år ;)

   Slett