søndag 21. april 2013

Bare rør

Nå har me vært så heldige at me har funne ein skikkelige rørlegger som vil komme og gjer jobben for oss.

Me var jo uheldige i starten å støtte på eit veldig useriøst rørfirma. De hadde vært på befaring og sett utsyret me hadde kjøpt inn og alt var heilt i orden og skulle komme mandagen etter klokka 8. Semming reiste tidlig i huset og gjorde klar til at rørleggeren skulle komme. 1,5 time ETTER at rørleggeren skulle ha vært der fikk Semming ein mail om at de desverre ikkje kunne ta jobben allikevel fordi de hadde blitt forbausa over at me hadde kjøpt inn utstyret selv. What? Det var jo ingen problemer med det når han var på befaring, og han foreslo til og med at me kunne kjøpe varmepumpe fra et sted på Forus i stedet for gjennom de. Makan!

Rørlegger Mads har begynt å legge opp rør til teknisk rom. Nede der er det eit avløpsrør som me har pigga vekk gulvet over og tatt vekk eit forgreiningsrør. Så det har stått oppe i eit par uker uten at me har tenkt noe over det. Når Mads kom og begynte å jobbe nede i kjelleren så stappa eg ein pose inni for at det ikkje skulle lukte. Ein dag stod meg og Mads nede i kjelleren og diskuterte viktige saker då han plutselig seie:

#Var det ikkje ein pose inni det røret?
*Jo, har ikkje du tatt den ut?
#Neeeei....
*Gaaad, er den inni der? Koss kom an seg inn der?
#Sikkert ei rotte som har dratt den inn...
*ØHHHH!

Så då var det ned på kne og lyse inn med lommelykt for å prøve å finne den. Og der, to meter inne i røyren låg posen. Fram med fiskeutsyret, ei lekt med skrue på, og prøve å fiske det fram. Me fekk den fram i to deler og det var tydelig at nogen hadde tygd på posen. Nice!
 Full blokkering av røyren etterpå;)
 Her begynne avløpet opp til badet å ta form.
 Med fare for å gjenta meg sjølv : Godt å sjå når ting tar form;)
 Eg har og begynt å mala vaskerommet for å gjer klar til å montere rør i rør skapet. Godt å sjå ein fin, rein kvit vegg i stedet for den gusje orange/gule veggen


 Pigging av sokkelen må til for å gjer plass til røyret som skal gå opp til vasken. Flaks at det var så mjukt å pigge av...eller ikkje;)

Rør-i-rør skapet under oppbygging. Blir nok av rør når alt det eletriske, vannrør, sentralstøvsugerrøra, vannbåren varme røra skal inn i samme rom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar