onsdag 17. april 2013

Bjelker til besvær

Kva er dette? Jo det er eit bjelkeforflyttningsdevice;)
Øverst på dagsordenen stod det at me skulle sette inn to ekstra takbjelker i teknisk rom for å avstive gulvet i stuen. Greit å ha litt ekstra bjelker når me skal ha inn ein peis på 500kg. Eg såg for meg at dette var eit dagsprosjekt, med erfaring i andre dager me har styra med bjelker.

Men me var så heldige å få hjelp av Øyvind Solberg til å pønske ut koss me sko gjer det. Myrveien måten er å bruke hammer og slegge for å delje bjelken på plass. Vil han ikkje så skal han!
Men Øyvind visste råd. Han gjekk i gang med å lage ett bjelkeforflyttningsdevice som for meg minna om eit verktøy som Gorgene i Fraglene hadde glemt igjen;) Men gu så det fungerte. Det var gjort på ein-to-tre så var to bjelker oppe i taket. DET er ein god følelse det, når ting faktisk tar mindre tid enn forventa. Det pleie å være omvent;)


Svoop så var det gjort;) To nye fine bjelker til å holde peisen.
Det andre prosjektet me har hatt med våre kjære bjelker var ikkje så fort gjort. Når me la i sponplater til gulvet på badet så la me jo ned ekstra bjelker der og for å avstive gulvet og gjere det klar for den enorme vekta som kommer med støp og fliser. Så kom rørleggeren og sko kikke på badet og se kor sluken skulle være så fant me jo ut at akkurat der var det jo ein bjelke. Bommert!
"Heldigvis" hadde me limt sponplatene til bjelkene skikkelig godt, så det var ikkje anna råd enn å ta fram multikutteren og skjære vekk limen mellom bjelken og sponplatene. Flaks at det var så god plass å jobbe oppi der;)
Rørlegger Mads og "byggmester" Semming i action.
Då var den bjelken og flytta de nødvendige centimetrene som var nødvendig. Godt kva som er gjortIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar